De mondhygiënist is bij uitstek de professional die ervoor zorgt dat je gebit wordt gepolijst en tandsteen wordt verwijderd. Samen met u zorgt de mondhygiënist voor een stralende lach en een gezonde mond.
Verwijderen van tandsteen
Het verwijderen van tandsteen gebeurt in de meeste gevallen via het krabben met een klein haakje of via ultrasone trillingen. In beide gevallen wordt tandsteen effectief verwijderd en worden mogelijke tandvleesontstekingen (parodontitis) voorkomen. In onze praktijk maken we daarnaast ook gebruik van de innovatieve Airflow® behandelingsmethode. Dit is een vorm van airpolishing die zorgt voor een prettige en pijnloze behandeling met een superieur resultaat.
Gebitsreiniging via de Airflow® behandelingsmethode
Bij een Airflow® behandeling wordt gebruik gemaakt perslucht en poeders. Dit wordt ook wel ‘airpolishing’ genoemd. Deze vorm van gebitsreiniging zorgt voor een prettige en pijnloze behandeling met een superieur resultaat. Met de Airflow® kan zowel boven als onder het tandvlees gereinigd worden. Extra voordeel van de Airflow® behandelig is dat aanslag door o.a. koffie, thee en roken wordt verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke witheid van de tanden terugkomt.
Polijsten van tanden
Nadat het tandsteen is verwijderd, worden de tanden gepolijst. Via een kleine borstel en een speciale pasta, die op het gebit wordt aangebracht, wordt uw gebit in zijn geheel gepolijst. Hiermee wordt tandaanslag verwijderd. Na het polijsten kan het tandvlees weer herstellen.
Het resultaat van de gebitsreiniging
Een gebitsreiniging zorgt voor een betere uitstraling van uw gebit èn voor gezonder tandvlees. Dat komt omdat er ook tandsteen ònder het tandvlees wordt verwijderd. Hiermee worden ontstekingen voorkomen. Let op: Alleen een gediplomeerde mondhygiëniste mag onder het tandvlees reinigen. De assistente bij de tandarts mag dit niet. Laat u daarom vooraf goed informeren of u te maken heeft met een gediplomeerd behandelaar.
Wat kunt u zelf doen?
Signaleer tijdig gebitsproblemen door zelf de vorming van tandplak in de gaten te houden en regelmatig een mondhygiënist te bezoeken. Overleg ook met de mondhygiënist of de manier waarop u uw gebit verzorgt voldoende effectief is. De mondhygiënist kan u advies geven over gebitsverzorging en mondverzorgingsproducten.
Hoe vaak is een gebitsreiniging nodig?
Voorkomen is beter dan genezen. Een goede persoonlijke gebitsverzorging is en blijft doorslaggevend voor een gezond gebit met een gezonde uitstraling. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zal in samenspraak met een mondhygiënist worden bepaald hoe vaak een gebitsreiniging nodig is.