Maak kennis met Dianne Heimeriks

Dianne Heimeriks

“Ruim 7 jaar heb ik als mondhygiëniste gewerkt binnen instellingen voor verstandelijke beperkten. De nadruk lag hier op de behandeling van zogenaamde ‘angstpatiënten’ en mensen met een speciale zorgvraag. Deze mensen geef ik graag wat extra aandacht.”

Dianne Heimeriks

Mondhygiëniste

Extra aandacht aan mensen met een speciale zorgvraag. 

Naast mijn werk binnen instellingen voor verstandelijke gehandicapten, heb ik in totaal 11 jaar bij parodontologiepraktijken in Zwolle en Enschede gewerkt. Daarnaast ben ik ook actief geweest als parttime docent bij opleidingsinstituut EDIN Dental Academy.

Sinds 2009 volg ik ook diverse cursus op het gebied van biologische tandheelkunde. Deze manier van behandelen gaat ervan uit dat de mond als onderdeel van het lichaam een afspiegeling is van uw gezondheid. Dat houdt in dat een ongezonde mond de algemene gezondheid kan schaden. Er is wetenschappelijk bewijs dat de mondgezondheid invloed heeft op meerdere ziekten in de rest van het lichaam.

Als mondhygiëniste wil ik me continu blijven ontwikkelen. Daarom volg ik jaarlijks meerdere cursussen om me verder te bekwamen, en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

De ontwikkeling van ons vak vind ik belangrijk. Daarom was ik sinds 2013 parttime docent bij opleidingsinstituut EDIN Dental Academy. Hier gaf ik praktijklessen en nam examens af.

Heeft u een vraag aan Dianne?

  • null
    info@mondhygienewierden.nl

Werkervaring

2009hedenTandartspraktijk Renting en RIjnvis in Ommen
2007hedenTandartspraktijk Jelsma en Ruskamp in Lochem
2012hedenTandartspraktijk Auda in Borculo
20072012Kliniek De Merelhof in Hardenberg
20032006Parodontologiepraktijk Twente in Enschede
20072008Praktijk voor Mondhygiëne H. Alazar in Zwolle
20012007Mondhygiëne Praktijk Almelo in Almelo
20012003Tandartspraktijk Van de Werken in Zwolle
20002001Tandartspraktijk Van der Wetering en Saathof in Meppel
20002000Tandartspraktijk Hollema in Almelo
20002001Orthodontiepraktijk Rouwe in Zwolle.

Cursussen

Ik vind het belangrijk om de kennis van mijn vakgebied bij te houden en te vergroten. Daarom doe ik regelmatig aan bij- en nascholing via de Vereniging van Mondhygiënisten (NVM), de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) en het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).