Vergoedingen
Bijna alle verzekeraars vergoeden de kosten voor behandeling door de mondhygiënist geheel of grotendeels. Dit is afhankelijk van uw tandheelkundige verzekeringspakket. Om achteraf mogelijke problemen te voorkomen worden voorafgaand aan de behandeling de kosten met u besproken. Voor vragen omtrent de vergoeding in uw specifieke geval kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar. Wist u trouwens dat een bezoek aan de mondhygiënist voor kinderen tot 18 jaar altijd 100% vergoed wordt?

Tarieven
De tarieven voor tandheelkundige zorg zijn bepaald door de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa). Deze tarieven zijn voor alle behandelaars hetzelfde, of het nu een tandarts, mondhygiënist of preventie)assistent is. Dit betekent dat alle tarieven in heel Nederland gelijk zijn. Bij het ene adres zult u voor een bepaalde behandeling dus niet goedkoper of duurder uit zijn dan bij een ander.

Betalingswijze
In onze praktijk zorgen wij liever voor u dan dat we veel tijd besteden aan onze financiële administratie. Daarom dragen wij de afhandeling van de nota’s over aan Fa-med. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties en werkt inmiddels voor duizenden zorgaanbieders zoals bv. tandartsen en orthodontisten.

De nota van onze behandeling of verrichting ontvangt u dan ook van Fa-med. In sommige gevallen wordt een nota eerst ingediend bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt dan alleen een (rest)nota voor de kosten die niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed.

Heeft u vragen over uw nota? Op veel vragen vindt u al antwoord op de website van Fa-med. Heeft u nog geen antwoord op uw vraag, bel dan met Fa-Med: 0900-0885 (Bereikbaar op werkdagen van 08:00 - 18:00 uur.)