Mondhygiënist

Janine Hagels

Samen maak je de mond gezond!

Sinds 1993 heb ik met veel plezier als mondhygiënist gewerkt in de Parodontologie Praktijk Twente (PPT) in Enschede. De PPT is een gespecialiseerde praktijk voor onder andere de behandelingen van verschillende vormen van (ernstige) tandvleesontstekingen. Hier zijn er slechts enkele van in Nederland. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan de mondhygiënisten die hier werkzaam zijn.

Als senior-mondhygiënist heb ik in de bijna 25 jaar bij de PPT al vele stagiaires, startende en zelfs ook meer ervaren mondhygiënisten mogen begeleiden en verder intern opleiden.

Sinds begin 2018 ben ik als zelfstandig mondhygiënist werkzaam bij Mondhygiënepraktijk Wierden.

Ik weet dat er in de Mondhygiënepraktijk Wierden op dezelfde manier met veel aandacht voor de patiënt en dezelfde kwaliteitseisen gewerkt wordt. Ook wordt er voldoende tijd genomen om de patiënten te voorzien van de best mogelijke mondzorg.

Het geeft mij altijd enorm veel voldoening om te zien dat je een mond weer gezond kunt krijgen. Vooral als je ook samen met je patiënt een manier vindt om dat ook zo te houden. Samen maak je immers de mond gezond!

Mijn doel in mijn werk is om het vertrouwen van de patiënten te krijgen, waardoor je samen tot een goed resultaat kunt komen. Een zeer mooi en waardevol aspect daarbij is het contact met zoveel verschillende mensen en dan ook nog eens mogen zorgen voor een verbeterde (mond) gezondheid.

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle facetten die een goede mondgezondheid met zich mee brengt. Daarom volg ik regelmatig cursussen en bezoek ik diverse symposia van vakorganisaties zoals de NVvP en NVM.

Opleiding

  • 1986 - 1988, Stichting Opleiding Mondhygiënist Utrecht (SOMU), voltijd HBO-opleiding.
    Tegenwoordig Mondzorgkunde Hogeschool Utrecht.

Werkervaring

  • 1988 - 1995     In verschillende algemene tandartspraktijken in Hengelo en Enschede.
  • 1993 - heden    Parodontologie Praktijk Twente in Enschede

Lid van